X

Για αυστηρή προειδοποίηση του Σουλτς προς Τσίπρα κάνει λόγο το Spiegel

Στο άρθρο του Spiegel, φιλοξενούνται  μια σειρά δηλώσεων και πληροφοριών που μιλάνε για «καμπανάκι» σε Τσίπρα ενόψει του ταξιδιού στη Μόσχα.

Ant1news

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel έχει ως κεντρικό του θέμα σήμερα την αυστηρή προειδοποίηση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το ταξίδι του στη Μόσχα στις 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Σουλτς, επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα και του ζήτησε να μη στραφεί εναντίον των ευρωπαίων συμμάχων του, προκαλώντας ρήγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι ο Τσίπρας είχε αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Βερολίνου.

Ο κ. Σουλτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hannoverschen Allgemeinen Zeitung είπε ότι είναι απαράδεκτο τώρα ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Ευρώπη σε αναζήτηση ρωσικής βοήθειας. Αναφέρεται δε ότι και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί έχει προειδοποιήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για την προσέγγισή του με τη Μόσχα.

 Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται επίσης και δηλώσεις του Gunther Krichbaum του CDU (Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες), που λέει για το ταξίδι στη Μόσχα, «Αν η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί  ότι μπορεί να βρει την ψυχή της στη Μόσχα, τότε να ξέρει ότι στέκεται στη λάθος πλευρά. Όποιος χρειάζεται βοήθεια πρέπει να στραφεί προς τις Βρυξέλλες και όχι προς τη Μόσχα», για να συμπληρώσει, «Μετά το χάος των τελευταίων εβδομάδων στην Αθήνα, η Ελλάδα κινδυνεύει η κυβέρνησή της να την οδηγήσει πάνω σε τοίχο».

Το Spiegel επικαλείται και δηλώσεις διπλωμάτη που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του και ο οποίος δήλωσε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, «Η λίστα είναι κινούμενη άμμος. Μέτρα έρχονται και φεύγουν. Στην αρχή η λίστα είναι 15 σελίδων, μετά έχει 26 σελίδες. Τη μία τα μέτρα είναι 3,7 δις. Μετά γίνονται 6,1 δις.».