X

Φλαμπουράρης: Ζητήσαμε το ραντεβού με τη Λαγκάρντ για να τελειώνουμε…

Ο Υπουργός Επικρατείας απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τόνισε πως δε δεχόμαστε παρεμβάσεις αναφερόμενος στο ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα.

Ant1news

Η κυβέρνηση είναι σίγουρη για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ενδεχόμενο για να οδηγηθούμε και πάλι στις κάλπες, υποστήριξε ο Υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για το σημερινό ραντεβού Βαρουφάκη-Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον, ο κ. Φλαμπουράρης αποκάλυψε ότι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει από την επικεφαλής του ΔΝΤ να επιταχυνθεί η διαπραγμάτευση, «Ζητήσαμε συνάντηση με τη Λαγκάρντ για να τελειώνουμε με τη διαπραγμάτευση» και συμπλήρωσε «να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στη λύση του προβλήματος. Να πάνε ένα δύο πραγματάκια παραπίσω».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στα επικριτικά σχόλια Ευρωπαίων αξιωματούχων για το επικείμενο ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν δέχεται παρεμβάσεις για το ποιες συναντήσεις θα κάνει. Οι επιλογές είναι δικές μας».

Τέλος ο κ. Φλαμπουράρης επανέλαβε τη κυβερνητική θέση, ότι το μνημόνιο έχει τελειώσει και η διαπραγμάτευση που γίνεται είναι ουσιαστική, . «Θα γίνει μία συμφωνία με διαφορετικούς όρους, για την ανάπτυξη της χώρας και όχι για τη υποβάθμιση. Εμείς πάμε σε μία συμφωνία για να ανασάνει ο λαός» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.