X

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ, εστησαν οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη και έβαλαν φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα. Συνθήματα στους τοίχους της Βουλής και του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ant1news

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας από τις 20.00 το βράδυ, μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν νωρίτερα αντιεξουσιαστές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυων στο κέντρο της Αθήνας.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια. 

Εκεί αποσπάστηκε η ομάδα που προχώρησε προς το Πολυτεχνείο, η οποία αφού έσπασε στα Χαυτεία την τζαμαρία ενός αρτοποιείου, ξεκίνησε τα επεισόδια στην οδό Στουρνάρη. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι νεαροί έχουν κάψει τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα, ενώ κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων όπου  υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παραμένουν σε σχετικά απόσταση, χωρίς να υπάρχει άμεση εμπλοκή με τους ταραξίες. Έχουν κάνει, όμως, χρήση χημικών για να τους απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκεια επιθέσεων που δέχονται με πέτρες και βόμβες μολότοφ.


Πορεία διαμαρτυρίας είχε προηγηθεί από τους αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας στις φυλακές. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές ζητούσαν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση του «κουκουλονόμου».

Μάλιστα, στο σημείο όπου βρίσκεται η Βουλή, ορισμένοι έχουν γράψει συνθήματα στους τοίχους που περιβάλλουν το χώρο του κοινοβουλίου, όπως «Φωτιά σε κράτος και κεφάλαιο», «Φωτιά σε κράτη και φυλακές», «Καμία ανοχή στις φυλακές τύπου Γ και σε κάθε εγκλεισμό», «Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας» και άλλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






Φωτογραφίες από την πορεία