X

Χάος στο κέντρο της Αθήνας - Φωτιές και μολότοφ έξω από το Πολυτεχνείο

Πεδίο μάχης η περιοχή γύρω από τα Εξάρχεια. Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους. Συνθήματα στους τοίχους της Βουλής.

Ant1news

«Ταμπουρωμένοι» στο Πολυτεχνείο βρίσκονται οι κουκουλοφόροι παίζοντας «κλεφτοπόλεμπο» με τις αστυνομικές δυνάμεις, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι αναρχικοί βγαίνουν από το Πολυτεχνείο πετούν πέτρες και ότι άλλο βρεθεί στα χέρια τους, οι αστυνομικοί τους απωθούν και εκείνοι ξαναμπαίνουν στον χώρο του πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο θύμιζε πεδίο μάχης με τους κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 20.00 το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, όταν ομάδα νεαρών που συμμετείχε σε πορεία αντιεξουσιαστών, κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια και μόλις έφτασε στο Πολυτεχνείο έβαλε φωτιές σε κάδους στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τοσίτσα.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια. 

Εκεί αποσπάστηκε η ομάδα που προχώρησε προς το Πολυτεχνείο, η οποία αφού έσπασε στα Χαυτεία την τζαμαρία ενός αρτοποιείου, ξεκίνησε τα επεισόδια στην οδό Στουρνάρη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι νεαροί έχουν κάψει τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα. 

Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν κατά τη διάρκεια επιθέσεων που δέχονται με πέτρες και βόμβες μολότοφ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει εμπλοκή με τους ταραξίες. 

Πορεία διαμαρτυρίας είχε προηγηθεί από τους αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας στις φυλακές. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές ζητούσαν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση του «κουκουλονόμου».

Μάλιστα, στο σημείο όπου βρίσκεται η Βουλή, ορισμένοι έχουν γράψει συνθήματα στους τοίχους που περιβάλλουν το χώρο του κοινοβουλίου, όπως «Φωτιά σε κράτος και κεφάλαιο», «Φωτιά σε κράτη και φυλακές», «Καμία ανοχή στις φυλακές τύπου Γ και σε κάθε εγκλεισμό», «Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας» και άλλα.