X

Ο Πούτιν «απαγορεύει» στην Ισινμπάγεβα να πάει στους Ολυμπιακούς

Στην Ρωσία ετοιμάζουν έναν νέο νόμο με τον οποίο θα απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών «θρύλων» σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα!

Ant1news

Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να ξεσηκώσει νέα νομοθεσία που πιθανόν θα τεθεί προς ψήφιση στη Ρωσία με την οποία θα απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών «θρύλων» όπως η Γέλενα Ισινμπάγεβα και ο Γεβγκένι Πλούσενκο να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Οι νομοθέτες της χώρας επιθυμούν την απαγόρευση συμμετοχής ηλικιωμένων αθλητών σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα στη θέση πιο νεαρών. Με το νέο νόμο που ετοιμάζουν  και δεν θα επιτρέπεται σε όσους αθλητές χάνουν διοργανώσεις λόγω τραυματισμών κι έχουν ήδη συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, να ταξιδέψουν στη Βραζιλία.

"Η πρόταση αυτή δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί για όσο μπορεί να προκρίνεται στους Αγώνες", δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "TASS" η 32χρονη χρυσή ολυμπιονίκης Γέλενα Ισινμπάγεβα.

"Πώς μπορεί ένας αθλητής, ο οποίος είναι δυνατός και έχει την επιθυμία και τη φλόγα για τη νίκη, να στερείται του δικαιώματος συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες", διερωτήθηκε στο "TASS", ο 32χρονος Πλούσενκο, χρυσός ολυμπιονίκης στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι

Αν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά από τους Αγώνες του 2014, ο Πλούσενκο εμφανίστηκε διατεθειμένος να επιχειρήσει να προκριθεί στους 5ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, στην Πιονγκ Τσανκ, το 2018.