X

Βαρουφάκης: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τους απαραίτητους συμβιβασμούς

Τη σιγουριά του για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς πριν από τις 24 Απριλίου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης.

Ant1news

Κατηγορηματικός όσον αφορά στην προοπτική εξεύρεσης μία συμβιβαστικής λύσης για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.

Μιλώντας από το Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει τους απαραίτητους συμβιβασμούς, αναλαμβάνοντας το όποιο πολιτικό κόστος αυτοί συνεπάγονται.

Δε θα ήμασταν άξιοι για το ρόλο που μας έχει ανατεθεί, σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, εάν δεν ήμασταν έτοιμοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος για ό,τι χρειάζεται προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα και να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη, απαντώντας έτσι στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το κατά πόσο τα στελέχη που απαρτίζουν την κυβέρνηση είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις όποιες αντιδράσεις από μερίδα του ελληνικού λαού.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε επίσης τη σιγουριά του πως θα επιτευχθεί συμφωνία έως τις 24 Απριλίου, τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό και ότι μία συμφωνία είναι προς το συμφέρον όλων.

Επισήμανε πως η Αθήνα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, που θα έχουν στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και θα προσελκύσουν ιδιωτικές επενδύσεις.

Τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί «κούρεμα» του χρέους, ενώ κληθείς να σχολιάσει το ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Μόσχα είπε πως δεν σχετίζεται με την αναζήτηση οικονομικής βοήθειας από τη Ρωσία. Η Ελλάδα δεν αναζητεί λύση εκτός Ευρώπης, διαβεβαίωσε ο κ. Βαρουφάκης.