X

«Θα πληρώσουν για τους γιους μου», λέει η μητέρα των αδελφών Τσαρνάεφ

Η μητέρα των αδελφών Τσαρνάεφ υπερασπίστηκε τον γιο της, Τζοχάρ, που κρίθηκε ένοχος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης και επιτέθηκε στις ΗΠΑ.

Ant1news



Με ένα οργισμένο μήνυμά της, λίγες ώρες μετά την καταδίκη του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που κρίθηκε ένοχος χθες για τις αιματηρές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013, η μητέρα των αδελφών Τσαρνάεφ, Ζουμπεϊτάτ, επέμεινε ότι οι γιοι της είναι αθώοι και είπε πως οι ΗΠΑ «θα πληρώσουν για τους γιους της και τους γιους του Ισλάμ».

Στο παραληρηματικό μήνυμα που έστειλε στο Vocativ, η Ζουμπεϊτάτ Τσαρνάεφ αναφέρει πως «οι γιοι μου είναι αθώοι, όπως αθώοι είναι όλοι όσοι σκοτώνονται από τη χώρα σας (ΗΠΑ)», ενώ λέει ότι ο γιος της είναι στα «νύχια ενός αρπακτικού που ετοιμάζεται να τον κόψει σε κομμάτια σαν κρέας».

«Δόξα στον ένα δημιουργό του σύμπαντος, που μου έδωσε τους καλύτερους γιους», τονίζει η μητέρα των αδελφών Τσαρνάεφ και λέει πως η Αμερική θα πληρώσει. «Σήμερα σκοτώνουν μουσουλμάνους, και αύριο θα έρθει η σειρά σας», γράφει - μεταξύ άλλων - η Ζουμπεϊτάτ Τσαρνάεφ και αναφέρεται ουκ ολίγες φορές στον Αλλάχ.



Σημειώνεται ότι η ποινή του Τζοχάρ Τσαρνάεφ θα ανακοινωθεί μετά το πέρας της δεύτερης φάσης της δίκης που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.