X

Έσπασε το πρωτόκολλο ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη βρέθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου έκανε κάτι απρόβλεπτο, όσο και πρωτότυπο.

Ant1news

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επέλεξε τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη για να εκκλησιαστεί την Μεγάλη Πέμπτη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε κάθε διάκριση, παίρνοντας θέση ανάμεσα στους υπόλοιπους εκκλησιαζόμενους.

Για πρώτη φορά ο πρώτος πολίτης της χώρας βρίσκεται με απλούς πολίτης στην Εκκλησία, περιμένοντας τη σειρά του για να προσκυνήσει τον Εσταυρωμένο, χωρίς τιμές και πέρα από το πρωτόκολλο.

Ήταν μία εικόνα που εντυπωσίασε, όχι μόνο τους πιστούς που βρίσκονταν στον Ναό, αλλά και τους υπευθύνους του, οι οποίοι έσπευσαν να του ανοίξουν διάδρομο για να προσκυνήσει, όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε κάνοντας νόημα ότι θέλει να περιμένει μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μετά το τέλος του αναγνώσματος του Ευαγγελίου, ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας , με τον οποίο είχε σύντομη συνομιλία.

Ο κ.Παυλόπουλος αρνήθηκε να καθίσει σε ξεχωριστή πολυθρόνα, παρά τις προσπάθειες του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος έμεινε όλη την ώρα δίπλα του.