X

Φράτσερ: Απαραίτητο τρίτο πακέτο ύψους 40 δισ. για Ελλάδα

Ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών θεωρεί δεδομένο ότι η χώρα μας θα χρειαστεί οικονομική στήριξη για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ant1news



Την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης για τα επόμενα τρία χρόνια, ύψους 30 με 40 δισ. ευρώ, εκφράζει ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Μαρσέλ Φράτσερ, μιλώντας στο Bloomberg.

Ο κ. Φράτσερ σημειώνει ότι η τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας και τονίζει την ανάγκη να εξεταστεί άμεσα ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, που θα περιλαμβάνει νέες μεταρρυθμίσεις και μέτρα.

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την ελληνική κυβέρνηση είναι η χρηματοδότησή της. Όσο δεν λαμβάνει χρήματα από τους θεσμούς πιέζεται αρκετά. Ωστόσο, ακόμη και αυτή η χρηματοδότηση δεν θα λύσει τα προβλήματά της. Το πιο επείγον είναι τι θα γίνει το καλοκαίρι. Είναι φανερό πως θα ξεκινήσει μια συζήτηση για ένα νέο πακέτο που θα έχει χρονική διάρκεια τρία χρόνια και θα είναι ύψους 30-40 δισ. ευρώ», αναφέρει και εκφράζει την άποψη ότι δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 24 Απριλίου.

«Τα σημάδια που ακούω εδώ στη Γερμανία, είναι ότι "θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα" και θεωρώ πως είναι ξεκάθαρο ότι τώρα αυτό που έχει να κάνει η Ελλάδα είναι να στείλει το δικό της μήνυμα ότι είναι έτοιμη να δεσμευτεί», τονίζει ο κ. Φράτσερ και εκτιμά ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων μέσα στις επόμενες εβδομάδες.