X

Γλέντι στο Άλσος Στρατού στου Γουδή για εκατοντάδες Αθηναίους (Βίντεο)

Καλά κρατεί το πασχαλινό γλέντι που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στου Γουδή. Το γεύμα ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ant1news

Υπαίθριο γλέντι με χιλιάδες μερίδες φαγητού στήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Πάρκο Στρατού στου Γουδή.

Το πασχαλινό γεύμα διοργανώθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Ο προγραμαμτισμός προέβλεπε τηην διανομή 3.000 μερίδων φαγητού και για τον σκοπό αυτόν «επιστρατεύτηκανί» 200 αρνιά και 100 κοκορέτσια, συνοδευτικά και άφθονο κρασί. Όλο το γεύμα ήταν δωρεά από φορείς και πολίτες.

Το τραπέζι της Λαμπρής ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε όλοι, αγωνιζόμενοι με ενότητα, να περάσουμε από τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα στη δυνατότητα να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη, καλύτερη.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε «θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην ελπίδα και με αυτή την πίστη στην ελπίδα και στο Φως της Αναστάσεως θα προχωρήσουμε στο αύριο», ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Άμυνας "σάρωσε" στο τσούγκρισμα των αυγών με πολίτες, αλλά και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που βοήθησαν στην διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Στου Γουδή βρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο οποίος επεσήμανε ότι «ο κόσμος πλέον μπορεί να αρχίζει να χαμογελά. Αλλάζουν οι ημέρες και οι εποχές για την πατρίδα μας. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την αναγέννηση και τις ελπίδες του λαού μας».

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας έδωσε 5νθήμερη τιμητική άδεια σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Μέχρι τη μία το μεσημέρι είχαν διανεμηθεί 1880 μερίδες και η πρόβλεψη ήταν να προσφέρουν περισσότερες από 3.000 μερίδες.

Ένα πασχαλινό τραπέζι όμως, δεν είναι μόνο το φαγητό. Έτσι, οι μπάντες των Ειδικών Δυνάμεων έχουν αναλάβει το ψυχαγωγικό κομμάτι  της ημέρας, αφού θα παίξουν δημοτικά και λαϊκά τραγούδια.

Στο Πάρκο Στρατού βρέθηκε η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με "πρώτο" τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, αλλά και η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία έσυρε και τον χορό.

 

 

Η δήλωση του Α/ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκου: