X

Μαγεία από τα αναστάσιμα αερόστατα στο Λεωνίδιο

Φως και χρώμα πλημμύρισε ο νυχτερινός ουρανός της Τσακωνιάς, το βράδυ του Χριστός Ανέστη, από εκατοντάδες κατοίκους που τήρησαν το πασχαλινό έθιμο της περιοχής.

Ant1news

Εκατοντάδες πολύχρωμα αερόστατα από τον Τυρό και το Λεωνίδιο ταξίδεψαν πάνω από το Μυρτώο Πέλαγος και έφτασαν ως την Ύδρα και τις Σπέτσες, γεμίζοντας φως και χρώμα τον ουρανό την νύχτα της Ανάστασης,.

Τηρώντας την παράδοση, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής, επανέλαβαν τον «μαγευτικό» εορτασμό της Ανάστασης στην Τσακωνιά, με το φαντασμαγορικό έθιμο της απελευθέρωσης, με την προωθητική δύναμη του Αναστάσιμου Φωτός,  πολύχρωμων αερόστατων από το Λεωνίδιο και τον Τυρό, από όπου ταξιδεύουν πάνω από το Μυρτώο Πέλαγος, φτάνοντας, όταν ο καιρός το επιτρέπει, ως την Ύδρα και τις Σπέτσες.

Η νύχτα της Ανάστασης στο Λεωνίδιο, είναι η νύχτα των αεροστάτων και για άλλη μια χρονιά, με το «Χριστός Ανέστη» πήραν φωτιά οι «κολλημάρες» και τα αερόστατα απογειώθηκαν στέλνοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και της Ελπίδας, «κεντώντας» τον ουρανό της ανοιξιάτικης πασχαλιάτικης νύχτας.  

Το θέαμα είναι μοναδικό όταν καίγεται κάποιο αερόστατο από υπερβολικά μεγάλη «κολλημάρα» ή από πολύ πετρέλαιο, ενώ το έθιμο περιλαμβάνει και «πείραγμα» από την «αντίπαλη» ενορία, που κρατά λογαριασμό …αποτυχιών.