X

Σούβλισαν τον οβελία στα χιόνια

Παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι στα χιονοδρομικά κέντρα, έστησαν οι λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Ant1news



Οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες στις πίστες και οι σκιέρ για να μην στερηθούν το αγαπημένους άθλημα, σούβλισαν τον οβελία στα χιόνια.

Είχαν την ευκαιρία έτσι να περάσουν από την πίστα κατευθείαν στο… ψητό. Τα κάρβουνα άναψαν ακόμη και πάνω στο χιόνι, οι σούβλες στήθηκαν πλάι στις χιονοδρομικές πίστες, το τραπέζι της Λαμπρής, στρώθηκε για τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, στα χιονοδρομικά κέντρα. Η Βασιλίτσα στα Γρεβενά βούλιαξε από κόσμο, που επέλεξε το βουνό, για να γιορτάσει.

Μπορεί να μην έμοιαζε με τα παραδοσιακά πασχαλινά τραπέζια, από το γλέντι στα χιόνια όμως δεν έλειπε τίποτα. Όσο το κατσικάκι ψηνόταν, οι μεζέδες γέμιζαν τα πιάτα, το κρασί έρεε άφθονο και οι σκιέρ μετά από την κάθε κατάβαση που έκαναν, απολάμβαναν τα εδέσματα και την καλή παρέα.

Το χειμωνιάτικο σκηνικό, με τα snowboard και τα lift, θύμιζε περισσότερο Χριστούγεννα, παρά Πάσχα. Οι σκιέρ πάντως το απόλαυσαν, το ίδιο, αν όχι και περισσότερο, καθώς δεν έχουν πολλές φορές την ευκαιρία να κάνουν Λαμπρή στα χιόνια.