X

Δρομείς και... ελεύθεροι σκοπευτές σε εντυπωσιακό μαραθώνιο στον Βόρειο Πόλο

Είχαν τοποθετηθεί ελεύθεροι σκοπευτές για τον κίνδυνο επίθεσης από τις πολικές αρκούδες. Έτρεξαν στους -41 βαθμούς Κελσίου.

Ant1news



Ένας μαραθώνιος για… σκληρούς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Βόρειο Πόλο. Με το θερμόμετρο κολλημένο στους -41 βαθμούς Κελσίου, 50 αθλητές από 19 χώρες του κόσμου έτρεξαν στον πιο παγωμένο αγώνα του κόσμου στη βάση Μπαρνέο στον Βόρειο Πόλο.

Εκτός από το πολικό ψύχος της Αρκτικής, οι μαραθωνοδρόμοι είχαν να αντιμετωπίσουν κι άλλους μεγάλους κινδύνους, όπως οι πολικές αρκούδες και γι΄αυτό το λόγο είχαν πάρει θέση στην περιοχή και ελεύθεροι σκοπευτές, σε περίπτωση που πλησίαζαν στο σημείο τα μεγάλα σαρκοφάγα.

Νικητές αναδείχθηκαν ο Τσέχος Πετρ Βάμπρουσεκ και η Χέδερ Χόκινς από την Αυστραλία, σύμφωνα με το Reuters. Ο αθλητής από την Τσεχία τερμάτισε πρώτος με χρόνο 4:22:24 (ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα), ενώ στον αγώνα των γυναικών η Αυστραλέζα αθλήτρια αναδείχθηκε πρώτη με χρόνο 6:57:39 (ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα).



Στον αγώνα συμμετείχε για πρώτη φορά και ένας Αυστραλός ιθαγενής, που δεν είχε ξαναδεί ποτέ χιόνι στη ζωή του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.







Δείτε βίντεο: