X

Σύμβουλος Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει Grexit

Αυτό υποστηρίζει ο σύμβουλος του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών εν μέσω των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Ant1news



Νέα «βόμβα» αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ  της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών «έπεσε» από τη γερμανική πλευρά, με τον σύμβουλο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κλέμενς Φουέστ, να εκφράζει την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιδιώκει η ίδια το Grexit.

Ο ίδιος, μάλιστα, συνιστά στο Μέγαρο Μαξίμου, να μην περιμένει άλλο και να προχωρήσει στην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. «Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τι θέλει η ελληνική κυβέρνηση και κανείς έχει την εντύπωση, ότι η ίδια επιδιώκει το Grexit», εκτιμά ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, σε σημερινή του συνέντευξη στην Der Standard, τονίζοντας ακόμη πως δεν "βλέπει" προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας να πετύχει ισορροπία ανάμεσα στην ανακούφιση των κοινωνικών στρωμάτων και στην πολιτική λιτότητας.

Αντί για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, «η κυβέρνηση στην Ελλάδα προσλαμβάνει ανθρώπους στο δημόσιο τομέα, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει ήδη πολλούς υπαλλήλους, αυξάνει τον κατώτατο μισθό και σταματά τις ιδιωτικοποιήσεις», επισημαίνει ο Κλέμενς Φουέστ και εκφράζει φόβους ότι θα οξυνθεί η κρίση στην Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών και παραμείνει η αβεβαιότητα.