X

Συγκλονιστικές εικόνες με τους μετανάστες στη Μυτιλήνη

Σε πλημμυρίδα εξελίσσεται η ροή παράτυπων δύστυχων μεταναστών στη χώρα. Φθάνουν εξαθλιωμένοι και κοιμούνται στους δρόμους και όπου αλλού βρουν.

Ant1news



Μέρα με την ημέρα «γιγαντώνεται» το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού στη χώρα μας, με εκατοντάδες μετανάστες να καταφθάνουν μαζικά σε καθημερινή βάση στα ελληνικά νησιά μέσω του Αιγαίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν χθες 148 παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν από το Λιμενικό, ενώ άλλοι 91 περισυνελλέγησαν σήμερα το πρωί και οδηγήθηκαν στο λιμένα της Λέσβου.

Έλλειψη των υποδομών για την υποδοχή τους, δεκάδες εξ αυτών και ίσως και περισσότεροι κοιμούνται στοιβαγμένοι στην προβλήτα του λιμανιού σε κοινή θέα όλων, όντας εξαθλιωμένοι, όπως φαίνεται και σε φωτογραφία που δημοσιεύει το «lesvosnews.gr». Οι τοπικές αρχές αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και η κατάσταση προκαλεί μεγάλο προβληματισμό.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλά ακόμη ελληνικά νησιά. Σημειώνεται ότι μετά από τους 223 μετανάστες που εντοπίστηκαν συνολικά χθες σε Μυτιλήνη, Οινούσσες και Σαμοθράκη, σήμερα στη Χίο εντοπίστηκαν 44 παράτυποι μετανάστες και στο Φαρμακονήσι άλλοι 69.

Μέσα σε αυτό το φόντο, η κυβέρνηση εκπονεί εκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ρεύματος προσφύγων, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες.