X

Σπάνια εμφάνιση της συζύγου του Κιμ Γιονγκ Ουν

Για πρώτη φορά φέτος εμφανίστηκε δημόσια η σύζυγος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Η τελευταία φορά ήταν τον Δεκέμβριο του 2014.

Ant1news

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση για φέτος έκανε η πρώτη κυρία της Βόρειας Κορέας, στο πλαίσιο των εορτασμών των γενεθλίων του ιστορικού ηγέτη Kιμ Ιλ Σουνγκ, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η Ρι Σολ Τζου, εμφανίστηκε χαμογελαστή, φορώντας βέρα στο αριστερό της χέρι, να χειροκροτάει καθώς κάθεται δίπλα στον σύζυγό της Κιμ Γιονγκ Ουν, στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο στάδιο Kιμ Ιλ Σουνγκ.

Στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα το ζευγάρι απεικονίζεται να πλαισιώνεται από στελέχη της κυβέρνησης.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 103α γενέθλια του Kιμ Ιλ Σουνγκ που είναι την ερχόμενη Τετάρτη.

Η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει την ημέρα ως «ήμερα του ήλιου», και είναι διήμερη εθνική αργία όπου πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές παραστάσεις, εκθέσεις και αθλητικές εκδηλώσεις καθώς και προσκυνήματα στη γενέτειρα του εκλιπόντος.

Η πρώτη κυρία, πρώην μέλος της κρατικής ορχήστρας, εθεάθη τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2014, όταν παρευρέθηκε μαζί με τον σύζυγό της σε τελετή προς τιμήν του πατέρα του ηγέτη της βόρειας Κορέας, για να τιμήσουν την τρίτη επέτειο του θανάτου του Kιμ Γιονγκ Ιλ.

Ο γάμος τους αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2012 όταν δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες μιας εντυπωσιακής γυναίκας να συνοδεύει τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε όλες σχεδόν τις επίσημες τελετές.

Στις φωτογραφίες εμφανιζόταν φορώντας πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ παρα το γεγονός ότι η φτώχεια μαστίζει την χώρα της.

Ωστόσο, από τον περασμένο Δεκέμβριο η Ρι «εξαφανίστηκε» από τα φώτα της δημοσιότητας για άγνωστους λόγους.