X

Moscow Times: Καράβι που βυθίζεται η Ελλάδα και ο Τσίπρας καπετάνιος

Ο Πούτιν κάνει θαλάσσιο σκι στο ίδιο σκίτσο που συνοδεύει άρθρο με τίτλο: «Μετά τη Μόσχα, τι άλλο έχει μείνει στον Τσίπρα;»

Ant1news

Ένα σκίτσο που δείχνει το Αλέξη Τσίπρα «καπετάνιο» σε ένα μισοβυθισμένο καράβι με το όνομα «Ελλάδα» δημοσιεύουν οι Moscow Times.

 Στο ίδιο σκίτσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει θαλάσσιο σκι ενώ πάνω από το κεφάλι του Έλληνα Πρωθυπουργού κρέμονται τρία «σωσίβια» της ΕΕ .

 Το σκίτσο συνοδεύει άρθρο με τίτλο «Μετά τη Μόσχα, τι άλλο έχει μείνει στον Τσίπρα;» που υπογράφει η Τζούντι Ντέμσεϊ.

  «Πριν από το ταξίδι στη Μόσχα υπήρχαν ελπίδες πως ο Τσίπρας θα γυρίσει με κάτι στην Αθήνα. Τελικά γύρισε με άδεια χέρια και με κάποιες γενικόλογες υποσχέσεις που έχουν να κάνουν με τον αγωγό αερίου και τις ρωσικές προθέσεις να αγοράσουν κομμάτια της κρατικής περιουσίας. Το Κρεμλίνο δεν ήρε καν το εμπάργκο κατά των προϊόντων που ζητούσε η Αθήνα. Φαίνεται, όμως, πως η Αθήνα χρειαζόταν απεγνωσμένα κάποιες κινήσεις από τη Ρωσία» αναφέρει η αρθρογράφος.

Σύμφωνα με την ίδια, το ταξίδι στη Μόσχα έδειξε δύο πράγματα: πρώτον, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να περιμένει τη βοήθεια του Πούτιν και δεύτερον, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συνεργασία της Ελλάδας με την ΕΕ για την επίλυση των προβλημάτων.

 «Υπάρχουν αρκετές χώρες εντός της Ευρωζώνης που θα έβλεπαν με θετικό μάτι για πιθανή έξοδο, θεωρώντας πως η ένωση θα επιβιώσει από ένα Grexit. Βέβαια, κάνουν λάθος, καθώς αν συμβεί αυτό θα προκληθεί ζημιά στην αξιοπιστία του ευρώ και θα έχει σημαντικές γεωστρατηγικές επιπτώσεις. Μια αδύναμη και μπερδεμένη ΕΕ δεν ανήκει στα συμφέροντα των Ευρωπαίων», σημειώνει η Ντέμσεϊ.

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ καταλαβαίνει πολύ καλά τις επιπτώσεις ενός Grexit, παρά το γεγονός ότι η γερμανική κοινή γνώμη είναι ολοένα και πιο επικριτική της στρατηγικής του Αλ. Τσίπρα» προσθέτει.

Συμπληρώνει ότι με την πρώτη ματιά, η στρατηγική του Αλ. Τσίπρα έχει στόχο να αποδυναμώσει τους «θεσμούς» που διαπραγματεύονται την σωτηρία της ελληνικής οικονομίας και ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος. Θέλει λιγότερο αυστηρούς όρους για τα δάνεια, ενώ η ΕΕ θέλει να καταλάβει τι είδους μεγάλες μεταρρυθμίσεις ο Αλ. Τσίπρας σκοπεύει να εισάγει για να καταστήσει την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική.

Επίσης, ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν στην εξουσία με την υπόσχεση ότι θα δώσουν τέλος στα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν  από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

«Έκτοτε, ο Αλ. Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης δεν έχουν ακόμη αποζημιώσει τους ψηφοφόρους τους κυρίως διότι δεν έχουν έλθει σε συμφωνία με την ΕΕ και τους άλλους θεσμούς», αναφέρεται στο δημοσίευμα.