X

Λαφαζάνης: Μη συμφωνία με τους εταίρους δεν είναι το τέλος της Ελλάδας

Ίσως και την επόμενη εβδομάδα να πέσουν οι υπογραφές για το φυσικό αέριο, δήλωσε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Ant1news

Οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται σε ένα δύσκολο και κρίσιμο σημείο ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. Συμπλήρωσε πως δεν είναι το τέλος για την Ελλάδα μη συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου λέγοντας ότι η χώρα έχει εναλλακτικές λύσεις.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε στα Παραπολιτικά FM ότι εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά τα προβλήματα θα είναι περισσότερα για την Ευρώπη και όχι τόσο για την Ελλάδα ενώ σε ο,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες λέγοντας μόνο πως «η Ελλάδα δεν πωλείται».

 Για τον αγωγό φυσικού αερίου, ο κ. Λαφαζάνης, είπε ότι πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουμε υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Ρωσία «και στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να έχουμε μια χρηματοδοτική ένεση προς το ελληνικό Δημόσιο».

Ανέφερε επίσης πως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου έως το 2019 όπως επίσης και μείωση της τιμής για τις μικρότερες ποσότητες φυσικού αερίου που λαμβάνει η Ελλάδα.