X

Κνοτ: Πιθανό το ντόμινο από μία ελληνική χρεοκοπία

Αβέβαιες οι επιπτώσεις από μία πτώχευση της Ελλάδας για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, τονίζει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ant1news



Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ανησυχητική και μία ελληνική χρεοκοπία ενδέχεται να προκαλέσει ντόμινο, ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Κλάας Κνοτ, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η ήδη επισφαλής θέση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών θα επιδεινωθεί εάν συνεχιστεί η εκροή καταθέσεων», αναφέρει ο Κνοτ στην ημι-ετήσια οικονομική έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

«Μια ανέλπιστη πτώχευση της Ελλάδας θα εκτροχιάσει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική οικονομία» και «οι επιπτώσεις ενός τέτοιου γεγονότος στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης είναι ακόμα αβέβαιες», σημειώνει το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, τονίζοντας τον κίνδυνο της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα σε λίγες εβδομάδες και τονίζεται ότι υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο να προκληθεί ένα φαινόμενο ντόμινο.

«Η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ μετριάζει τους κινδύνους από πιστωτικά γεγονότα. Όπως για παράδειγμα με το τι μπορεί να συμβεί με την Ελλάδα», αναφέρει το στέλεχος της HSBC Holdings, Στέιεν Μέιτζορ.