X

Συνεχίζεται για 17η μέρα η κατάληψη στην Πρυτανεία

Τις 21 έφτασαν οι συλλήψεις για την κατάληψη στο ΕΚΠΑ.

Ant1news

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα άλλα 6 άτομα,πέντε Έλληνες και ένας Ισπανός, που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, η οποία συνεχίζεται για 17η ημέρα. Συνολικά, οι συλλήψεις που έχουν γίνει από τη Δευτέρα ανέρχονται στις 21.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι προσαγωγές εντάσσονται σε ένα σχέδιο εκτόνωσης της κατάστασης, χωρίς να υπάρξει δυναμική επέμβαση της Αστυνομίας, μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, που πρωτίστως είναι αρμοδιότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το ιστορικό κτίριο της Πρυτανείας βρίσκεται υπο αστυνομικό κλοιό ενώ η μηχανοκίνητη πορεία που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης, και η οποία θα ξεκινούσε από τα Προπύλαια, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Με την έκκληση που απηύθυναν οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ να εκκενωθεί η πρυτανεία του ιδρύματος συμπαρατάχθηκε και η Σύνοδος των Πρυτάνεων, ζητώντας από την κυβέρνηση να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα το Πανεπιστήμιο Αθηνών.