X

Αύριο η συνάντηση Ομπάμα – Βαρουφάκη στο Λευκό Οίκο

Στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί και με Ντράγκι, Πάντοαν και Λιου.

Ant1news

Για την Ουάσιγκτον αναχωρεί σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης θα παραστεί την Πέμπτη στις 16.15 (τοπική ώρα) στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο  για  τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και  κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

 Νωρίτερα, στις 14.30 μ.μ, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Brookings στο θεματικό τραπέζι με τίτλο:  «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της». Ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας κ. Kemal Derviş και τον κ. David Wessel, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings.

 Στη συνέχεια θα γίνει περιορισμένος αριθμός ερωτήσεων από το κοινό. Την ίδια μέρα στο Ινστιτούτο Brookings θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

 Στην Παρασκευή στις  10 το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  Μάριο Ντράγκι. Στις 16.30 το απόγευμα  θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και αμέσως μετά, στις 18.00, με  τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Καρλο Παντοαν.

 Το Σάββατο, μετά τη λήξη της Συνόδου ο υπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα.