X

Βερολίνο: Μη ρεαλιστική η χρηματοδότηση της Ελλάδας τον Απρίλιο

Η εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Die Zeit, που κάνει λόγο για χρεοκοπία εντός ευρώ.

Ant1news

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλείται εκπρόσωπο του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών η οποία δηλώνει απερίφραστα πως δεν πρέπει να αναμένεται εκταμίευση της δόσης των 7,2 δις. ευρώ προς την Ελλάδα εντός του Απριλίου.

«Αυτή την στιγμή διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα. Εάν υπάρξει λίστα μεταρρυθμίσεων, τότε το επόμενο βήμα θα είναι η αποκαλούμενη Συμφωνία σε Τεχνικό Επίπεδο, για να γίνουν οι επίσημες αλλαγές στις προϋποθέσεις του προγράμματος στήριξης. Αυτή είναι μία περίπλοκη διαδικασία και κανείς στο Eurogroup δεν εκτιμά ότι μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Απριλίου», δήλωσε η εκπρόσωπος του Σόϊμπλε.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως, «Από την στιγμή που θα υπάρξει η Συμφωνία σε Τεχνικό Επίπεδο, μετά θα πρέπει να υπάρξει εφαρμογή. Η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει στους νόμους και σε κάποιο σημείο οι θεσμοί θα πρέπει να αξιολογήσουν την εφαρμογή και μόνο τότε θα μπορούσε να υπάρξει εκταμίευση. Εάν ο κόσμος έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να εκταμιευθεί στήριξη τον Απρίλιο, νομίζω πως είναι λάθος».

Η ίδια υποστήριξε πως η εκταμίευση της δόσης θα πρέπει να γίνει συνολικά και όχι τμηματικά και πως δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις . Επίσης ερωτηθείσα για το δημοσίευμα της Die Zeit, που θέλει το Βερολίνο να εξετάζει σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας εντός του ευρώ, αρνήθηκε να απαντήσει.