X

Επίθεση διαδηλώτριας με… κομφετί στον Μάριο Ντράγκι

Ο Μάριο Ντράγκι ξαφνιάστηκε από την επίθεση της γυναίκας, ενώ η απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου διεκόπη. Η Femen μέσω Twitter ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ant1news

Επίθεση από μια γυναίκα δέχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου.  

Η γυναίκα βρέθηκε μπροστά του, ανέβηκε στο πάνελ, πέταξε διάφορα κομφετί και αμέσως άνθρωποι της προσωπικής ασφάλειάς του έσπευσαν να τη συλλάβουν.

Ο Μάριο Ντράγκι τα έχασε προς στιγμήν, αφού ξαφνιάστηκε από την επίθεση της άγνωστης γυναίκας, ενώ η απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου διεκόπη από όλα τα κανάλια.

Σύμφωνα με τον Peter Spiegel των Financial Times η διαμαρτυρόμενη ανέβηκε στο τραπέζι και ούρλιαξε «Βάλτε τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ».

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ τελικά συνέχισε την συνέντευξη Τύπου λίγο μετά, αφού πρώτα σκούπισε τα κομφετί που του είχε πετάξει η γυναίκα.

Η νεαρή γυναίκα που επιτέθηκε με… κομφετί στον Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου είναι μέλος των Femen, όπως υποστηρίζει η οργάνωση με ανάρτησή της στο Twitter αναλαμβάνοντας την ευθύνη του περιστατικού. 

Αρχικά δεν είχαν γίνει γνωστά τα στοιχεία της κοπέλας, ωστόσο όπως προκύπτει πρόκειται για την 23χρονη Ζοζεφίν Γουίτ Μάρκμαν από την Γερμανία, η οποία ήταν για αρκετά χρόνια μέλος των Femen.

Πάντως, η ίδια λίγη ώρα μετά την απελευθέρωσή της από τις αστυνομικές αρχές, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι δεν είναι πλέον μέλος των Femen και ότι είναι απλώς μία ακτιβίστρια.