X

Βόμβες μολότοφ και πέτρες στα Προπύλαια

Χρήση χημικών έκαναν οι αστυνομικοί. Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να μπουν στο Πανεπιστήμιο και απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια.

Ant1news



Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στα Προπύλαια, με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς, που αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να μπουν στο Πανεπιστήμιο και απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, αντικείμενα κατά των αστυνομικών πετούσαν και αντιεξουσιαστές μέσα από το υπό κατάληψη κτήριο. 

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρή στην περιοχή με κλούβες των ΜΑΤ να έχουν τοποθετηθεί κάθετα, ενώ άντρες των ειδικών δυνάμεων απαγόρευαν την διέλευση.   

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους αντιεξουσιαστές προς την πλευρά της πλατείας Ομονοίας. Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν και πάλι φωτιά σε δύο κάδους στη συμβολή Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους.

Παράλληλα, η αστυνομία απομάκρυνε από το σημείο περίπου 400 πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, διαφωνώντας στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Αργότερα ομάδα αντιεξουσιαστών αποχώρησε προς τα Εξάρχεια, καταδιωκόμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ, προς την οδό Μπενάκη. Στις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης, η κατάσταση στην περιοχή θύμισε για άλλη μια φορά «εμπόλεμη» ζώνη, με οδοφράγματα στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας, μολότοφ και φωτιές σε κάδους.

Η κατάσταση τελικά ηρέμησε μετά από αρκετή ώρα, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Φωτογραφίες από τα επεισόδια στα Εξάρχεια: