X

Εικόνες ντροπής στον Πύργο Ηλείας

«Βουνά» τα σκουπίδια στις γειτονιές. Οι κάτοικοι πνίγονται από τη δυσωδία, η υγεία τους κινδυνεύει από τις εστίες μόλυνσης.

Ant1news


Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τα σκουπίδια στον Πύργο Ηλείας και τα γειτονικά χωριά. Χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων, που συσσωρεύονται 7 μήνες τώρα σχεδόν σε κάθε γωνιά, αποτελούν εστίες μόλυνσης για τους κατοίκους που μοιάζουν να έχουν αφεθεί στην τύχη τους. 

Οι χωματερές όπου μεταφέρονταν τα απορρίμματα γέμισαν κι έκλεισαν υπό το φόβο υψηλών προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κατασκευή του ΧΥΤΑ, που ξεκίνησε το 2009, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη κι έτσι τα απορριμματοφόρα, από το Σεπτέμβριο, περνούν μία φορά το μήνα από τις γειτονιές καθώς οι κάτοικοι των όμορων περιοχών αντιδρούν και δεν θέλουν τη μεταφορά σκουπιδιών σε δικούς τους ΧΥΤΑ παρά τις περί του αντιθέτου αποφάσεις. 

Μύγες, κουνούπια και τρωκτικά έχουν κάνει αφόρητη την ζωή των κατοίκων. Οι υγειονομικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μολυσματικές ασθένειες ιδίως σε ευπαθείς ομάδες. Για λόγους ασφαλείας τα σχολεία σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία θα παραμείνουν κλειστά από αύριο και για μια βδομάδα τουλάχιστον. 

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί δημότες «έχτισαν» , το Σάββατο, την πόρτα του δημαρχείου πετώντας σακούλες σκουπίδια.


Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας θα έχει, την Δευτέρα, σειρά επαφών τόσο με τους αρμόδιους του υπουργείου Εσωτερικών όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα και να αποφευχθούν τα χειρότερα.