X

«Ουρές» στο TAXIS για τις 100 δόσεις

Μαζικά σπεύδουν οι οφειλέτες να επωφεληθούν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που ξεκινά ακόμη και με καταβολή 20 ευρώ.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Από την Παρασκευή το βράδυ έως και σήμερα νωρίς το απόγευμα περισσότεροι από 25.000 φορολογούμενοι μπήκαν στην ειδική εφαρμογή στο Taxis Net, για να δουν πως θα επωφεληθούν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι οποίες όπως προανέφερες ανάλογα με την οφειλή, ξεκινούν από μόλις 20 ευρώ το μήνα.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν 14.000 ενδιαφερόμενοι συμπλήρωσαν και πάτησαν κλικ στην επικύρωση της αίτησής τους και από αύριο το πρωί θα βρεθούν στα γκισέ των τραπεζών για να πληρώσουν.

«Κράχτης» για να μπουν στη νέα ρύθμιση δεν είναι μόνο οι πολλές δόσεις, που αφορούν 3,7 εκατομμύρια μικρο-οφειλέτες (με χρέη έως 3000 ευρώ), αλλά και η δυνατότητα διαγραφής  προστίμων και προσαυξήσεων.

Η ρύθμιση θα είναι ανοιχτή έως τις 26 Μαΐου, όμως μέχρι τις (ερχόμενη δευτέρα) 27 Απριλίου οι οφειλέτες έχουν ένα ισχυρό κίνητρο για να ενταχθούν  αφού πληρώνοντας ένα ποσό της οφειλής θα έχουν και ισόποση διαγραφή των προσαυξήσεων. Δηλαδή εάν κάποιος χρωστάει 6000 ευρώ, εκ των οποίων τα 2000 προσαυξήσεις, καταβάλλοντας 1000 ευρώ, θα διαγράψει άλλα τόσα.

Όπως τόνιζαν στον ΑΝΤ1, πηγές του υπουργείου Οικονομικών πρέπει να αξιοποιηθεί το μομέντουμ που δημιουργεί η ανταπόκριση στη ρύθμιση-εξπρές που έληξε στις 27 Μαρτίου, και από την οποία εισπράχθηκαν σε λιγότερο από μια εβδομάδα 147 εκατομμύρια ευρώ.