X

Τόμσεν: Μακριά από τον στόχο οι συζητήσεις με την Ελλάδα

«Κανένας δεν πιστεύει πως ένα Grexit δεν θα είχε προβλήματα» ανέφερε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη. «Μέχρι τον Ιούνιο επαρκούν τα χρήματα της Ελλάδας».

Ant1news

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ πιστωτών και ελληνικής πλευράς εξακολουθούν να απέχουν από την γραμμή τερματισμού παρά το γεγονός ότι υπάρχει μικρή πρόοδος, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν. 

«Υπήρξε λίγη περισσότερη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη που μας κάνει να ελπίζουμε αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ μακριά από τον στόχο» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Reuters.

Υπογράμμισε, επίσης ότι απαιτείται μεγαλύτερη «ορμή» για την επιτευχθεί μια έγκαιρη συμφωνία.

Σε ο,τι αφορά τα διαθέσιμα της Ελλάδας ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι ενδεχομένως επαρκούν έως τον Ιούνιο. «Το βάρος των αποπληρωμών που πρέπει να πραγματοποιήσει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία νωρίτερα προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή κεφαλαίων» είπε.

Ο  αξιωματούχος του ΔΝΤ  προειδοποίησε ότι «κανένας δεν πρέπει να σκέπτεται ότι ένα Grexit δεν θα είχε συνέπειες» παρά το ότι η Ευρώπη, βρίσκεται σήμερα σε ισχυρότερη θέση με το μηχανισμό σωτηρίας, την τραπεζική ένωση και τα νέα εργαλεία της ΕΚΤ.