X

Πλοίο με μετανάστες προσάραξε στη Ρόδο - Τρεις οι νεκροί

Δείτε συγκλονιστικά βίντεο με την δραματική διάσωση ανθρώπων που έπεσαν στην θάλλασα, ενώ βούλιαζε το ιστιοφόρο που τους μετέφερε. Μεταξύ των θυμάτων, ένα παιδί.

Ant1news

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη Ρόδο, όπου έφθασε λίγα μέτρα απο τις ακτές, ξύλινο πλοίο, γεμάτο με Σύρους πρόσφυγες.

Το ιστιοφόρο, στο οποίο βρισκόταν άγνωστος αριθμός ανθρώπων, προσάραξε πάνω σε βράχια στην κεντρική παραλία Ζέφυρος.

Το πλοιάριο υπέστη σοβαρές ζημιές και τελικώς βυθίστηκε, ενώ οι περισσότεροι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα και κατάφεραν να βγουν στην ακτή με την βοήθεια κατοίκων του νησιού που έσπευσαν να τους συνδράμουν, δύο σκαφών του Λιμενικού κι ενός ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Δυστυχώς, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση απο τις Λιμενικές Αρχές, τρεις άνθρωποι: ένα παιδί περίπου 5 ετών, μία γυναίκα και ένας άνδρας ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ έχουν διασωθεί 93 άτομα, εκ των οποίων 49 μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού, 14 στο Λιμεναρχείο και 30 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου πολλοί παραμένουν για νοσηλεία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι περισσότεροι από τους ναυαγούς είναι Σύροι. Ουδείς γνωρίζει ή τουλάχιστον δεν έχει πει στους λιμενικούς ή τους αστυνομικούς πόσοι ήταν αρχικά οι επιβαίνοντες του σκάφους. Ως αυτήν την ώρα, ελικόπτερο του Ναυτικού κι ένας ιδιώτης δύτης συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό άλλων μεταναστών. 

  

Στην περιοχή βρίσκονται άνδρες του λιμεναρχείου και της αστυνομίας καθώς και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

 

Και όλα αυτά ενώ οι ιταλικές αρχές συνεχίζουν την τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό των μεταναστών που αγνοούνται μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

 Δείτε συγκλονιστικές σκηνές στο video από την παραλία της Ρόδου:

Ενημέρωση απο τον Εκπρόσωπο Τύπου του Λ.Σ. Νίκο Λαγκαδιανό: