X

Αβέβαιη βλέπουν οι ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ την έκβαση των διαπραγματεύσεων

Ασταθή χαρακτηρίζουν την κατάσταση στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών. Γιατί χαρακτηρίζουν αβέβαιη την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Ant1news

Για αβέβαιη έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών έκαναν λόγο οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατά την εαρινή συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το CNBC.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο φόβος η Ελλάδα να ξεμείνει από χρήματα και να κηρύξει στάση πληρωμών στις επόμενες αποπληρωμές δανείων αυξάνεται συνεχώς. Αυτό θα μπορούσε, με τη σειρά του να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ, κάτι που πολλοί στην Ευρώπη ελπίζουν να αποφύγουν. Παράλληλα σημειώνεται ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομικό χάος στην Ελλάδα και να καταστρέψει την ενότητα της Ευρωζώνης.

Και μπορεί οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών να απέφυγαν να αναφερθούν στην πιθανότητα του Grexit αλλά στις δηλώσεις τους σχολίασαν την αστάθεια που επικρατεί. Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να τονισθούν οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, και ίσως αυτό να δημιουργήσει τις βάσεις για μια λύση σε αυτή την ασταθή κατάσταση.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να λάβει πολύ δύσκολες αποφάσεις που ενδεχομένως δεν θα γίνουν δεκτές από τον λαό, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι η απάντηση στην κρίση στην Ελλάδα βρίσκεται "στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης" και πρόσθεσε ότι "απαιτείται πιο πολλή δουλειά κι αυτό επείγει".