X

Παυλόπουλος: Σύντομα θα βρεθεί λύση χωρίς δυσχέρειες

"Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη", είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ. Συνάντηση και με τον Βασίλη Κορκίδη.

Ant1news

Σύντομα «χωρίς περαιτέρω δυσχέρειες και κατά τρόπο οριστικό» θα υπάρξει διευθέτηση όσον αφορά την παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εκτίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.

«Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη.  Πρέπει πράγματι να πορευθούμε μέσα στην Ευρωζώνη, το έχει ανάγκη και η ίδια η Ευρωζώνη αυτό.  Και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί, χωρίς περαιτέρω δυσχέρειες, και μάλιστα κατά τρόπο οριστικό.  Γιατί ο τρόπος που ενδείκνυται για να βγούμε στις αγορές είναι ακριβώς μέσα από την Ευρωζώνη.  Και ελπίζω ότι αυτό θα το δούμε και σύντομα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τους βιομήχανους να «ασκήσουν τον ρόλο του συμβούλου στην Πολιτεία γενικώς, διότι έχετε και τεχνογνωσία  και τους ανθρώπους προκειμένου να δώσετε τη γνώμη σας, που είναι πολύτιμη» ενώ του συνέστησε να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στο έργο του ΙΟΒΕ. «Θεωρώ ότι το ΙΟΒΕ, και υπό την ακαδημαϊκή μου ιδιότητα, είναι ένα κορυφαίο Ινστιτούτο, με ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν.  Και η ερευνητική του δουλειά μπορεί να αφήσει πραγματικά ιστορία, ιδίως σ’αυτές τις κρίσιμες ώρες.  Και επί προεδρίας σας μπορεί να ξαναβρεί τον ρόλο του και να έχει τις ίδιες επιτυχίες που είχε, σε κρίσιμες στιγμές, κατά το παρελθόν» ανέφερε.


Ο κ. Φέσσας τόνισε ότι «έχουμε προσφέρει άπλετη υποστήριξη στην κυβέρνηση και τεχνογνωσία, προκειμένου να πάρουμε τον σωστό δρόμο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές, να προσελκυθούν επενδύσεις, και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν δουλειές και ευημερία». Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επέμεινε στο θέμα της άρσης των αβεβαιοτήτων στην οικονομία λέγοντας ότι «έχει σαν αποτέλεσμα την αποτροπή των επενδύσεων, με όλα τα συνακόλουθα» και « πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συναντήθηκε σήμερα και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης εκ μέρους της ΕΣΕΕ, ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Τζίκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ. Καρανίκας και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Μ. Ψαρουδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, ο κ. Κορκίδης ενημέρωσε διεξοδικά τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας για το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο βρίσκεται η αγορά, κυρίως λόγω της έλλειψης ρευστότητας, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας δεν έχουν ολοκληρωθεί και καθυστερεί μία αμοιβαία επωφελής λύση, ήτοι ένας έντιμος συμβιβασμός μαζί τους.