X

Θεοχαράκης: Πολιτική απόφαση η συμφωνία

«Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές διαφορές σε διάφορα σημεία της πολιτικής μας» τονίζει ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών.

Ant1news


Διαφορές σε πολλά μέτωπα με τους δανειστές «βλέπει» ο ΓΓ του ΥΠΟΙΚ, Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος μετέχει στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group.  Eκτιμά, πάντως, ότι στο τέλος μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

Ο κ. Θεοχαράκης  χαρακτήρισε «φιλικό, θετικό» το κλίμα στις συζητήσεις, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν τις προσεχείς ημέρες, κάνοντας ειδική αναφορά σε συντάξεις και κατώτατο μισθό. Ταυτοχρόνως, σημείωσε πως το αν θα υπάρξει στο τέλος συμφωνία ή όχι αποτελεί «πολιτική απόφαση».

«Μιλήσαμε για αρκετές ώρες με όλους τους θεσμούς, και τους τέσσερις δηλαδή, καθώς επίσης είχαμε και από την ελληνική κυβέρνηση άτομα τα οποία ανέπτυξαν τις διάφορες πτυχές της ελληνικής πολιτικής. Το κλίμα ήταν μεν φιλικό, θετικό, στην πραγματικότητα, όμως υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές διαφορές σε διάφορα σημεία της πολιτικής μας – συντάξεις,  εργασιακές σχέσεις , κατώτατος μισθός, ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα-  οι οποίες θα πρέπει να γεφυρωθούν αν τελικά αποφασίσουμε να συμφωνήσουμε».

«Οι μέρες δεν είναι πάρα πολλές, άρα θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και τελικά αποτελεί πολιτική απόφαση αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία ή όχι» επισήμανε ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο MEGA.

Υπάρχει μια θετική αλλαγή στη στάση της ελληνικής πλευράς αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση δήλωσαν, εν τω μεταξύ, κοινοτικοί κύκλοι μετά την συνεδρίαση του Euroworking Group.