X

Bloomberg: Μετά το Grexit... έρχεται το Grimbo

Ο αναλυτής της Citigroup, ο οποίος έβαλε στο λεξιλόγιο μας τον όρο Grexit, ξαναχτυπά. Δείτε τι σημαίνει ο νέος όρος του "λεξικού της κρίσης".

Ant1news

Τον χρησιμοποίησε σε μια ανάλυση του, δίχως  να περιμένει ότι ο όρος, που ο ίδιος δημιούργησε, θα γίνει το απόλυτο οικονομικό viral του πλανήτη, στο "λεξικό της κρίσης".

Τρία χρόνια μετά την είσοδο της λέξης «Grexit» στην καθημερινότητα Κυβερνήσεων, πολιτικών, τραπεζιτών, οικονομικών αναλυτών, πολιτών και των Μέσων Ενημέρωσης σε όλες τις Ηπείρους, ο οικονομολόγος της Citigroup,Ιμπραήμ Ραχμπαρι ξαναχτυπά με μια άλλη λεξιπλασία που επίσης αναμένεται να βρεθεί σύντομα στα χείλη εκατομμυρίων πολιτών, ειδικών και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg , η νέα αποκάλυψη του, που εισάγει στο λεξιλόγιο μας, αφορά την αβεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση της Ελλάδας και δεν είναι άλλη από τον όρο «Grimbo».

Το «Grimbo», που είναι σύνθεση των λέξεων Greece και Limbo (αβεβαιότητα), όπως το Grexit ήταν σύνθεση των Greece και Exit (Έξοδος) - περιγράφει σύμφωνα με τον Ραχμπαρι, «τα γκρίζα σενάρια, καθώς η Ελλάδα δεν παίρνει χρήματα από τους δανειστές της»- με αποτέλεσμα να μην διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα και να παραμένει η αβεβαιότητα».

Σύμφωνα πάντως με τον αναλυτή, κυρίαρχα σενάρια ενός Grimbo είναι να συνεχιστεί η οικονομική ενίσχυση της χώρας, αλλά μόνο μετά από την επιβολή ελέγχων κεφαλαίου και αθέτησης πληρωμών η κήρυξη πτώχευσης από την Κυβέρνηση, με ακόλουθη εισαγωγή ελέγχων κεφαλαίου και έκδοση IOU’s, αλλά με την Ελλάδα να συνεχίσει να εξαρτάται από το ευρώ.