X

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία Αθήνας – Πειραιά

Για την απλήρωτη εργασία τους διαμαρτύρονται σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί. Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ για την ΠΝΠ, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.

Ant1news

Σήμερα Παρασκευή από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. Η στάση πραγματοποιείται μετά από κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Παράλληλα, συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), προκειμένου να εκτιμήσει την εξέλιξη των προβλημάτων και να καθορίσει τη στάση της για το επόμενο διάστημα.

ΠΟΕΔΗΝ: Με την ΠΝΠ ξυρίζουν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων

Τα Νοσοκομεία βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση και αδυνατούν να στηρίξουν υφιστάμενες λειτουργίες τους, με σημαντικές επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα.

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εκδόθηκε την στιγμή που είναι σκουπισμένος ο «πάτος του βαρελιού» των οικονομικών των Νοσοκομείων. Παρά ταύτα η κυβέρνηση αποφάσισε να την εφαρμόσει και στο ΕΣΥ, ξύνοντας και τον «πάτο του βαρελιού», τονίζει στην ίδια ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις:

«Τα Νοσοκομεία λόγω έλλειψης κονδυλίων, προχώρησαν ήδη σε στάση πληρωμών προς πάσα κατεύθυνση. Θα απαντήσουμε με 24ωρη Πανυγειονομική Απεργιακή Κινητοποίηση, την οποία προετοιμάζουμε για το 10ήμερο μεταξύ 15-25 Μαΐου».