X

Η «D- Day» του Ολυμπιακού!

Στον Πειραιά ονειρεύονται να σηκώσουν δύο «κούπες» το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Η 15η Μαίου του 2015 ίσως γραφτεί στην ιστορία ως μία από τις «χρυσές» στιγμές του Ολυμπιακού. Αν όλα πάνε κατ' ευχήν στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τα παλικάρια του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα προσπαθήσουν να «κοινωνήσουν» για τέταρτη φορά από το «ιερό δισκοπότηρο» της Ευρωλίγκα το βράδυ (22.00) της Κυριακής.

 Δύο ώρες νωρίτερα (20.00) θα αγωνίζεται στον τελικό του κυπέλλου ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός βάση του προγράμματος της ΕΠΟ. Γι' αυτό η διοίκηση της ΠΑΕ ζήτησε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αλλάξει την ημερομηνία του τελικού, προκειμένου να ξεκινήσει, χωρίς απώλειες,  η «απόβαση» των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων στη Μαδρίτη από θάλασσα, στεριά και αέρα.

Από την περασμένη Κυριακή,  οπαδοί και παίκτες του ποδοσφαιρικού και του μπασκετικού Ολυμπιακού βρίσκονται στον «έβδομο ουρανό» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα και το περιλάλητο «break» επί της Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα.

Οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών θα πρέπει να κοπάσουν, αφού ακολουθεί ο αυριανός αγώνας με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής. Ο Βίτορ Περέιρα προσανατολίζεται σε διευρυμένο rotation, δίνοντας θέση βασικού στους Μήτρογλου, Ελαμπντελαουί, Φορτούνη και Ντουρμάζ. Ο Πορτογάλος αποφάσισε να ξεκουράσει τους Σιόβα, Εντινγκά, Χάρα, Μαζουάκου, καθώς επίσης τους Αφελάι, Αυλωνίτη και τον τραυματία Μανιάτη.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: «Ρομπέρτο, Μέγερι, Γιαννιώτη, Γιαννούλη, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου, Σαλίνο, Μπουχαλάκη, Φουστέρ, Διαμαντάκο, Φορτούνη, Κασάμι, Μποτία, Μπενίτες, Ντουρμάζ, Ντομίνγκεζ, Σαντάνα, Ντοσεβί και Ελαμπντελαουί.

Στο μέτωπο των μετεγγραφών, ο Γκιόργκι Λόρια είναι έτοιμος να αφήσει στα «κρύα του λουτρού» τον ΠΑΟΚ για χάρη του Ολυμπιακού. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν τον αντικαταστάτη του Μπάλας Μέγερι, εφόσον ο Ούγγρος επιλέξει να αποχαιρετήσει τον Πειραιά μετά από 5 χρόνια, αναζητώντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής.