X

Βενιζέλος: Η Κυβέρνηση μας οδηγεί σε τρίτο μνημόνιο

Ανοίγματα στο Ποτάμι από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν αποκλείει  συμμετοχή σε άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, υπό όρους.

Ant1news

Επιδείνωση των πραγματικών μεγεθών της οικονομίας, στρατηγικό εγκλωβισμό της κυβέρνησης και συσσώρευση προβλημάτων εάν το Μέγαρο Μαξίμου επιλέξει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, διακρίνει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η στρατηγική της κυβέρνησης οδηγεί σε επιστροφή στην ύφεση, αύξηση της ανεργίας και, νομοτελειακά, σε τρίτο μνημόνιο. Δεν αποκλείει συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί από την παρούσα Βουλή, θέτει όμως ως όρο την υιοθέτηση της «μόνης εφικτής στρατηγικής».

Ο κ. Βενιζέλος εκφράζεται με ιδιαίτερα φιλικό τρόπο για το «Ποτάμι», περιγράφοντας το κόμμα του κ. Στ. Θεοδωράκη ως «πραγματικότητα» που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν στις συζητήσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αλλά και του χώρου ο οποίος ανήκε παραδοσιακά στις δυνάμεις του Κέντρου.

Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τον κ. Γ. Παπανδρέου υπαίτιο των επιδόσεων του κόμματος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο κ. Βενιζέλος επανέρχεται, μετά τις σχετικές δηλώσεις του κ. Φ. Κουβέλη, και στο θέρος του 2014. Τότε, υπογραμμίζει, ο ίδιος και ο κ. Σαμαράς πρότειναν από κοινού και κατόπιν συμφωνίας στον κ. Κουβέλη να είναι ο υποψήφιος που θα στηρίξουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας κι εκείνος απεδέχθη.