X

Bloomberg: Πως η ΕΕ έχασε την υπομονή της με τον Βαρουφάκη

Στο ξέσπασμα ορισμένων υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup της Παρασκευής στη Ρίγα αναφέρεται το Bloomberg.

Ant1news

Το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τον Γιάνη Βαρουφάκη μεταφέρει το Bloomberg σε άρθρο του που τιτλοφορείται «Πως η ΕΕ έχασε την υπομονή της με τον Βαρουφάκη».

Όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης προειδοποίησε του ομολόγους του της ευρωζώνης για τους κινδύνους από τις ασφυκτικές πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πίτερ Καζιμίρ, έσπασε, αναφέρει το δημοσίευμα και σημειώνει ότι «εξαπέλυσε ένα καταιγισμό επικρίσεων εναντίον του Έλληνα ομολόγου του, απελευθερώνοντας την συσσωρευμένη εδώ και μήνες απογοήτευση εντός της ομάδας για τον αρχάριο πολιτικό».

«Είχαν μπουχτίσει από το στυλ διάλεξης - όπως το ονομάζουν - του καθηγητή οικονομικών και την αποτυχία του να τηρήσει τις υποσχέσεις του», προστίθεται και υπογραμμίζεται ότι και άλλοι υπουργοί Οικονομικών ακολούθησαν τον Καζιμίρ και κατηγόρησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι σπαταλά τον χρόνο, λέγοντάς του ότι με τέτοιες τακτικές δεν πρόκειται να φθάσει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Η κριτική συνεχίστηκε μετά τη συνάντηση: οκτώ συμμετέχοντες «άφησαν» την κοσμιότητα και περιέγραψαν τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ένας εκπρόσωπος του Βαρουφάκης αρνήθηκε να ανταποκριθεί στις περιγραφές τους, τονίζει το Bloomberg και φιλοξενεί δήλωση του Ισπανού υπουργού Οικονομικών.

«Όλοι οι υπουργοί του είπαν: αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος, την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με το Bloomberg. «Η αίσθηση μεταξύ των 18 υπουργών Οικονομικών ήταν ακριβώς η ίδια. Δεν υπήρχε κανενός είδους απόκλιση», προσθέτει το δημοσίευμα και φιλοξενεί τη σημερινή απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στους επικριτές του μέσω twitter. «Τους ενώνει το μίσος τους για εμένα. Και εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους», έγραψε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.