X

Δεκάδες νεκροί από την κακοκαιρία στο Πακιστάν

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν στο βόρειο Πακιστάν.

Ant1news

Καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 44 ανθρώπων και τον τραυματισμό 200 από το βράδυ της Κυριακής στο βόρειο Πακιστάν.

Η καταιγίδα, που χαρακτηρίστηκε "μίνι κυκλώνας" από αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Πακιστάν, έπληξε την περιοχή της Πεσαβάρ, της μεγάλης πόλης της βορειοδυτικής χώρας κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου στέγες σπιτιών κατέρρευσαν και δρόμοι έχουν αποκλειστεί καθώς δέντρα έχουν ξεριζωθεί ή σπάσει. 

Πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος επίσης κατέρρευσαν και οι αρχές προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στην Πεσαβάρ και τις γειτονικές περιοχές Νοουσέρα και Τσαρσάντα.

 

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης τη γειτονική επαρχία Πεντζάμπ, που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στο Πακιστάν, με ξαφνική χαλαζόπτωση στην περιοχή της πρωτεύουσας της χώρας Ισλαμαμπάντ.

 Πέρυσι, περισσότεροι 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν στις κατακλυσμιαίες βροχές του μουσώνα, που συνήθως μαστίζουν περιοχές της χώρας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Το 2010, πανίσχυρος μουσώνας έπληξε 20 εκατομμύρια ανθρώπους, περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας που έχει σχεδόν 200 εκατομμύρια κατοίκους.