X

Πανελλήνιο πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού

Την Κυριακή 10 Μαΐου θα γίνει το 35ο Πέρασμα από το μαγευτικό φαράγγι του Βουραϊκού.

Ant1news

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

Οι λάτρεις της περιπέτειας, της φύσης και των εξορμήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να διασχίσουν την Κυριακή 10 Μαΐου το καταπράσινο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού στα Καλάβρυτα, να δουν από κοντά τα χρώματα της άνοιξης και να «γευτούν» τις μυρωδιές και τους ήχους της εξοχής.

Πρόκειται για μια διαδρομή συνολικής απόστασης 22 χιλιομέτρων, η οποία  ξεκινά από τις γραμμές του Οδοντωτού σιδηροδρόμου στα Καλάβρυτα και καταλήγει στο Διακοπτό. Το αρχικό ραντεβού των πεζοπόρων έχει οριστεί στις 7:30 πμ, με πρώτο σταθμό ανάπαυλας το χωριό Ζαχλωρού.

 Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος θα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια του σε χαμηλές ταχύτητες και θα σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να εξυπηρετεί τους περπατητές του άγριας ομορφιάς τοπίου, ενώ κατά μήκος της διαδρομής οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει να υπάρχει νερό και φαγητό.

Η συμμετοχή στο πέρασμα του ποταμού είναι δωρεάν και κατά μήκος του φαραγγιού θα βρίσκονται εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης οι οποίοι θα φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή της κατάβασης.

Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας Καλαβρύτων, σχετικά με τη διοργάνωση καθώς και με ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στη φύση , τις αναρριχήσεις και την ορειβασία.

Το πέρασμα του Βουραϊκού διοργανώνεται από το 1980 από το Σύλλογο Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης  και Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού και διεξάγεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Ο Ορειβατικός σύλλογος Καλαβρύτων ξεκίνησε τη δράση του το 1931.