X

Ξεψαχνίζει τη λίστα Βαρουφάκη η «ομάδα Τσακαλώτου»

Νομοσχέδιο-"σκούπα" ετοιμάζει η κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων. Τι συζήτησε η νέα διαπραγματευτική ομάδα.

Ant1news



Γραμμή-γραμμή εξέτασε τη «λίστα Βαρουφάκη» και τις παραμέτρους της η νέα πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Θέμα της ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Οικονομικών, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την πρεμιέρα του νέου γύρου διαπραγματεύσεων του Brussels Group, ήταν η προετοιμασία νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης.

Σημειώνεται ότι το Εurogroup έχει διαμηνύσει ότι για να λάβει οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να υπάρχουν αν όχι ψηφισμένα, κατατεθειμένα νομοσχέδια από την ελληνική κυβέρνηση.

Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν: δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ.

Στη σύσκεψη, εκτός του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης κ. Σπύρος Σαγιάς.