X

Κυπριακό και τουρισμός στο τραπέζι Τζιτζικώστα-Αναστασιάδη

Ο θρίαμβος του Μουσταφά Ακιντζί στις εκλογές, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στο ψευδοκράτος, απασχόλησε τη συζήτηση των δύο ανδρών.

Ant1news



Του Γιώργου Βλαβιανού

Σημαντικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, είχε σήμερα στη Λευκωσία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας , ο οποίος βρέθηκε στην Κύπρο με την ευκαιρία της τουριστικής έκθεσης «Ταξίδι 2015». Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αλλά και το Κυπριακό μετά το θρίαμβο του Μουσταφά Ακιντζί στις εκλογές του ψευδοκράτους.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί για μία ώρα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και να συζητήσει μαζί του τις προοπτικές που ανοίγονται πλέον, μετά την επικράτηση του Μουσταφά Ακιντζί στις τουρκοκυπριακές εκλογές. «Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο για την πορεία του Κυπριακού εν όψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στις αρχές Μαΐου, τη βελτιωμένη κατάσταση της οικονομίας αλλά και για την πρόσφατη αλλαγή στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας», ανέφερε  ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Νίκο Αναστασιάδη για τα συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής του και για το σημαντικό έργο που γίνεται στους τομείς υποδομών.

«Επίσης τον ενημέρωσα για την πολύ στενή σχέση και συνεργασία που έχουμε με Κυπρίους πολίτες που ζουν στην περιοχή μας και τις κοινές δράσεις που αναλαμβάνουμε προκειμένου να προωθήσουμε την ιστορική σχέση που μας συνδέει», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας που βρέθηκε στη Λευκωσία με την ευκαιρία της τουριστικής έκθεσης «Ταξίδι 2015», προσκάλεσε τον Κύπριο πρόεδρο, σε επόμενο ταξίδι του, να επισκεφθεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.