X

Εγκλωβισμένη στο Ελ. Βενιζέλος η ελληνική αποστολή για το Νεπάλ

Δεν χωρούν τα σωστικά συνεργεία στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να προσεγγίσουν τα ευρωπαϊκά συνεργεία.

Ant1news

Γεμάτο με συνεργεία διάσωσης είναι το αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι αδύνατο να φτάσουν στις πληγείσες περιοχές.

Στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας ήταν προγραμματισμένο να φύγει η ελληνική αποστολή με πυροσβέστες και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ για το σεισμόπληκτο Νεπάλ.

Στο αεροδρόμιο του Νέο Δελχί έχουν ήδη φτάσει συνεργεία διάσωσης από πολλές χώρες του κόσμου, με αποτέλεσμα να επικρατεί κίνηση. Επιπλέον, είναι αδύνατη η προσέγγιση πολλών από τις πληγείσες περιοχές, λόγω των καταστροφών.

Εκτός της ελληνικής αποστολής έχουν ακυρωθεί και οι υπόλοιπες αποστολές, που επρόκειτο να μεταβούν στο Νεπάλ.

Οι άνδρες της αποστολής έχουν φύγει από το αεροδρόμιο, όπου παραμένει ο εξοπλισμός τους, σε περίπτωση που τους επιτραπεί η αναχώρηση.

Σε περίπτωση που δεν φύγουν μέσα στις επόμενες ώρες, δεν θα αναχωρήσουν καθόλου, καθώς θα έχουν περάσει οι ώρες που υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 20 πυροσβεστικούς υπαλλήλους της 1ης ΕΜΑΚ, μαζί με δύο διασωστικούς σκύλους, έναν γιατρό και τέσσερα άτομα παραϊατρικό εξοπλισμό. Η αναχώρησή της προς το Νέο Δελχί θα γινόταν με την Aegean.