X

Ουρές στις τράπεζες για τις συντάξεις

Ακόμα και από τις 3 τα ξημερώματα συνταξιούχοι στέκονται στην ουρά προκειμένου να λάβουν την σύνταξη.

Ant1news

Σε τεχνικό πρόβλημα του ΔΙΑΣ οφείλεται η καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στο ΜEGA.

«Το πρόβλημα όπως με διαβεβαίωσαν οι τράπεζες έχει λυθεί και θεωρείται λήξαν» είπε ο κ. Στρατούλης, ενώ σημείωσε πως ζήτησε να αναλάβουν την ευθύνη για το πρόβλημα, με δημόσια ανακοίνωσή τους, οι τράπεζες καθώς «δεν είναι καλό να προκύπτουν τεχνικά προβλήματα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις».

Από τα ξημερώματα είχαν σχηματίσει ουρές πολλών μέτρων έξω από τα υποκαταστήματα τραπεζών οι συνταξιούχοι, προκειμένου να λάβουν τη σύνταξη.

Η πληρωμή των συντάξεων των δικαιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πραγματοποιηθεί κανονικά  σήμερα.  Εξαιρούνται οι συντάξεις του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΙΚΑ.

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώθηκαν μετά το μεσημέρι και οι συντάξεις του Δημοσίου.

Το βράδυ της Τρίτης, προκλήθηκε ανησυχία στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, καθώς δεν είχε πιστωθεί στους λογαριασμούς η σύνταξη του Μαΐου.