X

Στο «μικροσκόπιο» του Brussels Group το πολυνομοσχέδιο

Με πιστωτική κάρτα οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά. Δεν περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την προστασία α΄ κατοικίας από πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια.

Ant1news

Στο μικροσκόπιο του Brussels Group μπαίνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου επιχειρείται ενδιάμεση συμφωνία, προκειμένου να ξεκλειδώσει η διαπραγμάτευση και να ανάψει το "πράσινο φως" για εκταμίευση μέρους της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.

 Σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου στελέχους του υπουργείου οικονομικών μετά τη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης», χθες στη Βουλή, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται μόνον τα 18+8 σημεία της «λίστας Βαρουφάκη».

 Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος στο νομοσχέδιο δεν θα περιληφθούν οι ρυθμίσεις για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια.

 Παράλληλα, ανέφερε ότι οι όποιες συζητήσεις για το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς θα γίνουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Ιουνίου και ίσως πριν από το τέλος του συγκεκριμένου μήνα.

 Επίσης όπως είπε ο ίδιος δεν θα επιβληθεί νέα έκτακτη εισφορά.

Σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, οι συναλλαγές πάνω από 70 ευρώ θα γίνονται με πιστωτική κάρτα στα νησιά της χώρας, με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων.

Σήμερα στην Αθήνα θα συνεδριάσει εκ νέου υπό το ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη και η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Το νομοσχέδιο παρουσιάζεται την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί και στο Euro Working Group, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί μετά το Brussels Group.