X

Βάιντμαν: Εφικτή η στάση πληρωμών εντός ευρώ

'Εντονη κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα άσκησε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

Ant1news


Εφικτό χαρακτηρίζει το σενάριο μια χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών εντός του πλαισίου της Ευρωζώνης, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

Ο Γενς Βάιντμαν, μιλώντας σε εκδήλωση στην Έσση, είπε ότι  «τα κράτη μέλη πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις επιπτώσεις των πολιτικών τους αποφάσεων».

 «Πρέπει να υπάρχει μία αντιστοιχία μεταξύ του ελέγχου και της υποχρέωσης» τόνισε ο Βάιντμαν, που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

 Όπως υπογράμμισε την ομιλία του, «σε τελική ανάλυση κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη δυνατότητα της χρεοκοπίας ενός κράτους χωρίς να καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα».

 «Είναι αποφασιστικής σημασίας το να εγκαθιδρυθεί μία λειτουργική διοίκηση στην Ελλάδα που θα οδηγήσει την οικονομία και τα δημοσιονομικά του κράτους σε μία βιώσιμη πορεία και το κυριότερο θα οικοδομήσει την εμπιστοσύνη στη βάση μιας αξιόπιστης πορείας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» είπε ο Βάιντμαν υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «διέλυσε τις αρχικές ελπίδες ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο».