X

Βαρουφάκης: Θα συνεχίσω να πηγαίνω στα Εξάρχεια

"Έφυγα ευχαριστημένος", τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών για την επίθεση που δέχθηκε σε εστιατόριο των Εξαρχείων. Τι λέει για την "συγκινητική" στάση της συζύγου του.

Ant1news


Δεν στα σταματήσω να πηγαίνω στα Εξάρχεια, λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχθηκε με τη σύζυγό του, ενώ βρίσκονταν σε εστιατόριο των Εξαρχείων.

Όπως είπε σε δημοσιογράφους στο Υπουργείο Οικονομικών, οι άγνωστοι που του επιτέθηκαν  με τους οποίους συνομίλησε, ήταν όλοι τους από 18 έως 30 ετών.

 «Στη συζήτηση οι περισσότεροι έβγαλαν τις κουκούλες. Είναι παιδιά θυμωμένα, νιώθουν την περιοχή δική τους, δεν θέλουν εκεί πολιτικούς. Δεν υπάρχει όμως άβατο!» συμπλήρωσε.

 Στη βία δεν απαντάς με βία, είπε ο υπουργός. «Δεν είναι σωστό να βγάζουμε μίσος απέναντί τους, χρειάζεται κατανόηση σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι να απαντάς βίαια στη βίαιη συμπεριφορά».

 «Θα ξαναπάω. Εγώ έρχομαι στα Εξάρχεια 30 χρόνια, πριν γεννηθείτε εσείς, και θα συνεχίσω να πηγαίνω, είμαι Εξαρχιώτης» τόνισε στους δημοσιογράφους.

 «Έφυγα ευχαριστημένος και χωρίς συνοδεία από ασφάλεια», είπε ο υπουργός και δεν παρέλειψε να μιλήσει για την κίνηση της συζύγου του να τον υπερασπιστεί, χαρακτηρίζοντάς την συγκινητική.

 Το χρονικό

Ολα εγιναν το βράδυ της Τρίτης σε εστιατόριο των Εξαρχείων όπου ο υπουργός οικονομικών με τη σύζυγό του δέχθηκαν επίθεση απο ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, "αντίθετα με τις εικασίες που ακούστηκαν, δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή για μέρος της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής «αποδόμησής» μου των τελευταίων ημερών".

 Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι αφού είχε ολοκληρωθεί το δείπνο τους μια ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στο εστιατόριο με απειλητικές διαθέσεις και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, απαιτώντας να απομακρυνθεί από τον "χώρο τους".

Οπως λέει ο ίδιος η σύζυγός του Δανάη σηκώθηκε όρθια και τον αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν τον ίδιο.

Λίγη ώρα αργότερα, και αφού οι αντιεξουσιαστές είχαν βγει από το εστιατόριο, ο υπουργός βγήκε για να φύγει, αλλά τον περίμεναν στο πεζοδρόμιο.

"Ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω, ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή".

Οι αντιδράσεις

Την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη καταδίκασαν τα  κόμματα.

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, εκφράζει η ΝΔ. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος τονίζεται πως η ΝΔ καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται καθώς και πως οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία.

Ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη και της συζύγου του Δανάης Στράτου εξέδωσε το Ποτάμι.Όπως αναφέρει «η επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου χτες βράδυ σε εστιατόριο στα Εξάρχεια αναδεικνύει πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που προστατεύουν και δικαιολογούν στη δημόσια σφαίρα τη βία των συμμοριών».

Το ΚΚΕ σε μια λακωνική του ανακοίνωση για το επεισόδιο υπογράμμισε πως,«Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία».

«Φασιστική και αποκρουστική ενέργεια» χαρακτηρίζουν την επίθεση οι ΑΝΕΛ σημειώνοντας πως «η βία και η βαναυσότητα δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την επίθεση, αφήνοντας αιχμές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.