X

Βαρουφάκης στην Die Zeit: Εγώ δίνω τον τόνο στη διαπραγμάτευση

Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων παραμένει ο Γιάνης Βαρουφάκης όπως επισημαίνει σε νέα του συνέντευξη, διαψεύδοντας ότι έχει παραμεριστεί.

Ant1news

Με τη φράση «Εγώ δίνω τον τόνο» τιτλοφορείται η νέα συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, όπου διαψεύδει ότι έχει παραμεριστεί κι ότι δεν έχει πια ρόλο στις εξελίξεις, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε Αθήνα και Βρυξέλλες.  

Ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε ότι ήταν «απομονωμένος» στο τελευταίο Eurogroup και τόνισε: «Αυτό που συμβαίνει στις διαπραγματεύσεις, είναι λογικό. Είμαστε η πρώτη ελληνική κυβέρνηση, η οποία έως τώρα θέτει υπό αμφισβήτηση την πολιτική λιτότητας».

«Είναι σαφές πάντως ότι έχουμε συναντήσει μεγάλη αντίσταση στο εσωτερικό του Eurogroup», πρόσθεσε.

Ο υπουργός χαρακτήρισε αξιοπρεπείς και πολιτισμένους τους συναδέλφους του στο Eurogroup και παραδέχτηκε πως «μπορεί κάλλιστα σε άλλους ΥΠΟΙΚ να μην αρέσει η θέση της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις».

Όσον αφορά στους χαρακτηρισμούς που αναφέρθηκαν για το άτομό του σύμφωνα με μέλη του Eurogroup, o Βαρουφάκης εμφανίζεται δύσπιστος: «Είναι λυπηρό, ότι κάποια μέσα αναφέρουν πράγματα που ποτέ δε συνέβησαν», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας , ο οποίος τον χαρακτήρισε «σημαντικό μέρος της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στην διαπραγμάτευση.

«Συνεχίζω να είμαι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup», ξεκαθάρισε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ πρόσθεσε ότι «το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι προτάσεις μας δεν συζητούνται στ΄ αλήθεια από τους θεσμούς. Και ταυτόχρονα δεν προφέρουν καθόλου εναλλακτικές προτάσεις».

«Πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας πως καταπιανόμαστε σοβαρά με τις μεταρρυθμίσεις και πως δεν θα εμφανίσουμε ποτέ ξανά πρωτογενή ελλείμματα. Η εμπιστοσύνη τους γι΄ αυτό δεν έχει πλήρως κατακτηθεί. Είναι δική μας δουλειά να γίνει κάτι τέτοιο», επισήμανε.