X

Το «ASUKA II» έφερε χιλιάδες Ιάπωνες στο λιμάνι του Ηρακλείου

Οι ιάπωνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου κάνουν κρουαζιέρα που θα διαρκέσει 104 μέρες και θα «πιάσει» σε 30 λιμάνια σε όλο τον κόσμο!

Ant1news

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «ASUKA II» κατέπλευσε σήμερα τα ξημερώματα στο λιμάνι του Ηρακλείου, μεταφέροντας χιλιάδες Ιάπωνες τουρίστες που θα παραμείνουν στην πόλη μέχρι το απόγευμα.

Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου προερχόμενο από τη Ρόδο - νωρίτερα προερχόταν από το Cochin της Ινδίας και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του που θα κρατήσει 104 μέρες θα αγκυροβολήσει σε 30 λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

Να σκεφτεί κανείς πως η κρουαζιέρα ξεκίνησε το Σάββατο 4 Απριλίου από τη Γιοκοχάμα και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου. Η άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου είναι από τις πρώτες της τουριστικής περιόδου και οι επιβάτες της έτυχαν θερμής υποδοχής από την περιφέρεια Κρήτης και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Το «ASUKA II» ανήκει στη Ιαπωνική NYK Line. Το πλείστον των επιβατών που μεταφέρει είναι Γιαπωνέζοι, οι οποίοι επιβιβάζονται στο πλοίο κάνοντας μια παγκόσμια κρουαζιέρα.

Κατασκευάστηκε το 1990 από το ναυπηγείο Mitsubishi Heavy Industries στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, ως Crystal Harmony για την Crystal Cruises. Το 2006, το Crystal Harmony μεταφέρθηκε από το στόλο της Crystal Cruises σε εκείνη της μητρικής εταιρείας, τη Nippon Yusen Kaisha δηλαδή, και μπήκε σε υπηρεσία με το τρέχον όνομά της. Από τον Φεβρουάριο του 2009, αποτελεί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στην αγορά της Ιαπωνίας.

Σε ελεύθερη μετάφραση Asuka σημαίνει «πουλί που ίπταται».  Έχει μήκος 240,90 μέτρα και πλάτος 29,84 μέτρα. Πιάνει ταχύτητα 22 κόμβους.

Έτοιμα και τα Χανιά να υποδεχθούν τα κρουαζιερόπλοια

Τους 90.000 αναμένεται να φθάσει ο αριθμός των επισκεπτών που θα βρεθούν τους επόμενους μήνες στα Χανιά με τα κρουαζιερόπλοια που χαράζουν ρότα προς τα λιμάνια της Σούδας και των Χανίων.

Συνολικά, στα δύο λιμάνια έχουν προγραμματιστεί 62 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, ενώ όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Μπροκαλάκη, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης το πρωί στα γραφεία του Ταμείου, πλοία, τα οποία ανήκουν στον στόλο από κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων όπως η MSC Cruises, η Crystal Cruises, η Costa Cruises, η Princess Cruises και η Aida Cruises, φτάνουν για πρώτη φορά στα Χανιά.