X

Έρχονται αλλαγές στο διαδικτυακό στοίχημα

Αποφασισμένο το υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο στο διαδικτυακό στοίχημα.

Ant1news

Επανεξέταση των αδειών που έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις με τυχερά παιχνίδια προανήγγειλε στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ θα «ξεκαθαριστεί» και ο χώρος του διαδικτυακού στοιχήματος, καθώς λειτουργούν επιχειρήσεις χωρίς άδειες ως off shore.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που ενέκρινε τον διορισμό του Αντώνη Στεργιώτη στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι περισσότερο η περιοριστική πολιτική και λιγότερο η μεγιστοποίηση των κερδών.

«Θα υπάρξει γενικότερη επανεξέταση των αδειών που έχουν δοθεί, αν δηλαδή, τηρούνται όσα αναγράφονται στις άδειες, αλλά και τα όρια στο δανεισμό των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων», ανέφερε. Μίλησε δε, για ξεκαθάρισμα του χώρος του διαδικτυακού στοιχήματος.

Όπως είπε, λειτουργούν 24 επιχειρήσεις ως off shore, χωρίς άδεια, με συνεχείς προσωρινές άδειες.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερο τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, καθώς παρατηρούνται πολλές παθογένειες και επικρατεί η λογική του κέρδους από το τίποτα, που με τη σειρά της μεταδίδεται στην κοινωνία κι «αυτό πρέπει να το προσέξουμε».