X

Κοντονής: Δεν έχει εκμηδενιστεί ο κίνδυνος ποδοσφαιρικού Grexit

Παραμένει ο κίνδυνος ενός ποδοσφαιρικού Grexit, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Απαντήσεις από FIFA και UEFA αναμένει η κυβέρνηση.

Ant1news



«Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χώρο, έχει ελαχιστοποιηθεί, αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί. Την ευθύνη από δω και πέρα θα έχει η ΕΠΟ και κατ' επέκταση οι διεθνείς ομοσπονδίες», διεμήνυσε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο κατά της αθλητικής βίας.

Ο κ. Κοντονής άφησε, δε, βαρύτατους υπαινιγμούς κατά της ΕΠΟ για παραπληροφόρηση των διεθνών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου αναφορικά με τον ορισμό των τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Επιπλέον ανέφερε ότι «έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας μεταξύ των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης, για να συγκροτήσουμε μία επιτροπή ελέγχου, που θα ξετινάζει όλα τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων και θα λειτουργεί και υποβοηθητικά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Το νομοσχέδιο για την αθλητική βία, συνάντησε ευρεία συναίνεση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά τις νομοτεχνικές αλλαγές που έκανε ο υφυπουργός.

Η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή των απαντήσεων της FIFA και της UEFA, ελπίζοντας πως ειδικά με την εισαγωγή τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, μπορεί να αποκατασταθεί ένα μέρος του κύρους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.