X

IIF: Το Grexit θα ρίξει την ευρωζώνη στο χάος

Θα έθετε και «υπό αμφισβήτηση ολόκληρη τη συνοχή της δυτικής συμμαχίας».

Ant1news


Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έριχνε την ένωση στο χάος και θα έθετε εν αμφιβόλω τη συνοχή της δυτικής συμμαχίας προειδοποιεί μέσω της Telegraph ο εκτελεστικός διευθυντής του IIF Χανγκ Τραν και βασικός παράγοντας στην αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας το 2012. 

Ο Χανγκ Τραν εκτιμά πως το Grexit  θα μπορούσε να έχει σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις και να ενισχύσει την πόλωση μεταξύ του πυρήνα και της περιφέρειας της ευρωζώνης. 

Δηλώνει, πάντως, αισιόδοξος, ότι «υπάρχει περιθώριο για συμβιβασμό” και πως η Ελλάδα θα επιτύχει μια «συμφωνία της τελευταίας στιγμής». Παράλληλα, σημειώνει  ότι εάν η χώρα βγει από το ευρώ, οι συνέπειες θα είναι περίπλοκες και δεν έχουν γίνει «πλήρως κατανοητές», διερωτώμενος «ποιος θα είναι ο επόμενος, εάν το ευρώ αποδειχθεί ότι είναι αναστρέψιμο». 

«Εάν μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δυσκολέψει σημαντικά τη σχέση της με την ΕΕ και την Δύση, θα προκύψουν ερωτήματα για την ευθυγράμμιση της Αθήνας σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, την πολιτική ασφάλειας, και ολόκληρη η συνοχή της δυτικής συμμαχίας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση», καταλήγει ο Χανγκ Τραν.